Maar liefst vijftien workshops volgde Zoila Chillogallo de afgelopen tien jaar op het gebied van ecologische landbouw, vanuit het ‘Future of Food’-project van Heifer in Cuenca (Ecuador). Ze leerde hoe ze de vruchtbaarheid van de bodem op duurzame wijze kan verbeteren. Hoe ze plagen kan bestrijden zonder chemicaliën in te zetten. En hoe ze boerderij- en keukenafval kan gebruiken om haar eigen kunstmest te maken, waarmee ze ook nog eens 20 dollar per maand bespaart.
Recent startte ze weer iets nieuws: bezorging van verse producten bij mensen aan huis! “Onze producten zijn een geweldige bron van voedsel voor veel gezinnen”, zegt Zoila. “Daar wil ik zoveel mogelijk mensen van laten profiteren.” Zoila regelde voedselmanden die ze samen met andere boeren binnen haar groep vult en bij klanten thuis bezorgt. Gezinnen kunnen hun bestelling plaatsen via de online winkel. “Die digitale omgeving was wel even wennen, maar we zijn er inmiddels handig in geworden.” De online verkoop levert elk boerengezin ongeveer 250 dollar per maand op. “Ik hoop dat het aantal klanten blijft groeien, zodat steeds meer gezinnen gezond eten en tegelijk boeren steunen die kiezen voor een milieuvriendelijke vorm van landbouw.”